۱۳۹۷ خرداد ۲۸, دوشنبه

یادی از مجاهد سر بدار دکتر منصور پایدار


مشخصات مجاهد شهید دکتر منصور پایدار
محل تولد: کاشان
شغل: پزشک ارتش
سن: 28
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 1367

همراه با باد صبا، یک دم از زندان اوین گذر می‌کنیم و در میان هزاران هزار شهید قهرمان قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال‌، تعدادی از شهروندان کاشانی را می‌یابیم. مجاهدان سر به‌دار؛ زهرا ناظری، زهرا شب‌زنده‌دار، جعفر سیاری، حسین شیخ‌رضایی، محمد صدف، علی کفاش، مرتضی طالبیان، منصور پایدار و ماشاءالله پایدار. 
آنها دلیر مجاهدانی از شهرکاشان بودند. و حالا یک مجاهد کاشانی، نکاتی چند درباره زندگی یکی از این شهیدان والا قدر یعنی مجاهد شهید منصور پایدار برای درج در یاد نامه شهیدان فرستاده که در زیرآمده است. 
امید که همه کسانی‌که از این شهیدان و قهرمانان آزادی ایران خاطرات و اطلاعاتی دارند برای ما ارسال نمایند. 
مجاهد شهید دکتر منصور پایدار، در سال‌ در یک خانواده مذهبی و فقیر در آران کاشان متولد شد. از همان کودکی مجبور بود برای امرار معاش و پرداختن هزینه تحصیل به‌کارهای سخت یدی بپردازد. تحصیلاتش را تا دیپلم درکاشان ادامه داد و سپس وارد دانشکده پزشکی ارتش شد و به‌عنوان افسر پزشک مشغول ادامه تحصیل شد. او هم‌زمان فعالیت سیاسیش را علیه رژیم شاه آغاز کرد و در جریان اوجگیری قیام ضدسلطنتی فعالآنه به‌کار سازماندهی و راه‌اندازی تظاهرات مردمی درکاشان پرداخت. چند‌ بار در زدوخوردهای خیابانی با مزدوران گارد شاهنشاهی مجروح شد. 
در یک مورد هنگامی‌که عوامل گارد او را در بالای ساختمانی دنبال می‌کردند خودش را از بلندی یک ساختمان به‌پایین انداخته بودکه هر چند از چنگ دشمن نجات یافت اما آسیب دید و تا مدتها پایش در گچ بود. پس از پیروزی قیام ضدسلطنتی بلافاصله به‌مجاهدین پیوست و فعالیتهای سیاسیش را در تهران شروع کرد. از ویژگیهای بارز او کینه عمیقش نسبت به‌خمینی و پاسداران تبهکار رژیم بود. منصور علاقه شدیدی به‌برادر مسعود داشت، هنگامی‌ که از تهران به‌کاشان می‌آمد سراز پا نمی‌شناخت. هواداران دور او را می‌گرفتند و او انبوهی گفتنی از مجاهدین برای آنها داشت. سایر فرصتهایش را صرف معاینه و مداوای رایگان بیماران می‌کرد و در بعضی موارد پول خرید داروی آنها را خودش می‌پرداخت. پیش از 30خرداد1360 چند‌ بار توسط کمیته‌های ضدخلقی در تهران و کاشان دستگیر شد. در کاشان به‌هنگام تبلیغات انتخاباتی به‌نفع مجاهدین دستگیر شد و طی دوهفته‌یی که در زندان بود، اعتصاب غذا کرد تا آن‌که مجبور شدند آزادش کنند. بار دیگر چند روز مانده به‌سی‌خرداد سال‌60 در جریان یک مأموریت سازمانی در تهران دستگیر شد و او را به‌زندان اوین بردند. منصور با استفاده از شرایط آن جا توانست خود را با نام دیگری به‌دشمن معرفی کند و به‌همین دلیل دشمن طی 6سال در زندان به‌هویت او پی نبرد و خانواده‌اش از سرنوشت او بی‌خبر بودند. 
هنگامی‌که در سال1366 از زندان آزاد شد و به‌دیدارشان رفت، زنده بودنش همه را مبهوت کرده بود. منصور برای پیوستن به‌ارتش آزادیبخش سراز پا نمی‌شناخت و بلافاصله پس از آزادی از زندان در‌صدد پیداکردن راهی برای خروج از کشور برآمد. 3ماه بعد در حال خروج از ایران و پیوستن به‌رزمندگان آزادی دستگیر شد و این‌بار او را در اوین زیر شدیدترین شکنجه‌ها قرار دادند. منصور به‌همراه هزاران زندانی سیاسی مجاهد در قتل‌عام زندانیان سیاسی که به‌فرمان خمینی ضدبشر صورت گرفت، در اوین حلق‌آویز شد. برادر کوچکترش ماشاءالله پایدار را نیز در  زندان اصفهان تیرباران کردند. 



یادشان گرامی و راهشان پررهرو باد.

مریم رجوی: درود‌های بی‌پایان به ‌همه زندانیان قتل‌عام‌شده سال ۶۷ که از لحظه‌ای که در اتاق‌های بازجویی گفتند بر سر موضع خود علیه ولایت فقیه و برای آزادی ایستاده‌اند، تا همین امروز، نبرد و پیکارشان رژیم آخوندی را درهم‌ می‌کوبد. 

با ما در کانال تلگرام پیشتازان راه آزادی ایران همراه باشید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر