۱۳۹۵ آذر ۱۹, جمعه

مشخصات و مختصری از زند گینامه مجاهد شهید ایرج محمدی



 مشخصات و مختصری از زند گینامه مجاهد شهید ایرج محمدی
محل تولد: بهبهان
تحصيل: دیپلم
سن: 27
محل شهادت: تهران
زمان شهادت: 1367
ايرج محمدي در سال 1340 در روستاي «تنگ تكاب» بهبهان متولد شد، تحصيلاتش را تا اخذ ديپلم تجربي با رتبة اول در شهر زادگاهش گذراند. او همواره بعنوان يك شاگرد نمونه مورد توجه و تشويق آموزگاران و كادر آموزشي اين شهر قرار داشت و به مسابقات علمي مختلف دعوت مي‌شد. در يكي از مسابقات مشاعره كه در سطح استان خوزستان برگزار مي‌گرديد ايرج مقام نخست را بدست آورد و توجه بسياري از كادر‌ها علمي استان را بخود جلب كرد.
بردارش در بارة شخصيت ايرج مي‌نويسد:
«ايرج عليرغم سن كمي كه داشت به دليل وقار وشخصيتش طرف حساب همه اهالي محل بود اهالي به دليل اينكه بسياري از تضادهاي آنان را حل مي‌كرد به او شيخ ايرج مي‌گفتند و به نظراتش احترام مي‌گذاشتند، او تعطيلات تابستاني بر خلاف ساير هم‌سن‌هايش بجاي تفريح و بازي به كارگري مي‌پرداخت و دستمزدش را قبل از آمدن به خانه به مستمنداني مي‌داد كه  تنها خودش مي‌شناخت، مادرم به شوخي به او مي‌گفت تو كه سركار رفتي پس پولت كو؟ او در پاسخ ميگفت پول را به كسي دادم كه از من و تو مستحق‌تر بود».
ايرج با شروع اعتراضات سياسي كه از ديماه سال 56 آغاز و منجر به انقلاب و سرنگوني سلطنت در ايران شد، فعالانه شركت مي‌كرد. اين فعاليت‌ها براي ايرج فقط محدود به شركت در تظاهرات و اعتراض نبود بلكه نوعي از سازمانيافتگي را در به همراه داشت، اين يكي از خصوصيات برجسته ايرج بود كه با دوستانش يك هستة فعالي را سازمان داده و به شكل سازمانيافته در اعتراضات شركت مي‌كردند.
ايرج در كوران انقلاب با سازمان آشنا شد و به سرعت جذب اهداف و آرمانهاي ايدئولوژيكي سازمان گرديد. او در نخستين روزهاي پس از پيروزي انقلاب به همراه تني چند از دوستانش «انجمن ارشاد» هواداران سازمان مجاهدين خلق ايران در شهر بهبهان را تأسيس كردند. در كادر همين انجمن نشريه‌يي بنام «هدايت» را در سطح مدارس شهر منتشر مي‌‌كرد. او همچنين مسئوليت تشكيلاتي بسياري از دانش‌آموزان هوادار سازمان در شهر بهبهان را بر عهده داشت. به رغم سن كم (18 سال) در انجام وظايف محوله از سوي تشكيلات هيچ مانعي را به رسميت نمي‌شناخت اين روحية جنگنده از او عنصري مسئول و پاسخگو ساخته بود. به دليل شايستگي‌هايش مسئوليت تشكيلات هوادران در شهر‌هاي گچساران و ياسوج مركز استان كهگيلويه و بويراحمد را نيز بر عهده داشت.
ايرج در فروردين سال 1360 در حالي كه نشستي را با هوادران سازمان در شهر ياسوج اداره مي‌كرد، توسط حمله پاسداران به محل نشست دستگير و روانه زندان شد، او براي اينكه هويت و به دنبال آن اسرار سازماني را از پاسداران مخفي نگاه دارد خود را «ايرج جمشيدي» از اهواز معرفي كرد و تا سال 64 با همين نام در زندان ياسوج بسر برد و به اين ترتيب تمامي اسرار خود را محفوظ نگاه داشت.
اما در سال 64 از سوي يكي از توابين كه در گذشته تحت مسئول او بود و در زندان نيز در كادر تشكيلاتي كه ايرج هدايت ميكرد قرار داشت، لو رفت و علاوه بر نام اصلي تمامي فعاليت‌هاي او براي دشمن آشكار گرديد. از جمله راه‌اندازي تشكيلات هوادران در زندان و ارتباط تشكيلات داخل زندان با شهيد الله‌قلي خان جهانگير‌ي  نيز براي دشمن آشكار گرديد. ايرج را به دليل اين فعاليت‌ها مجددا پس از شكنجه‌هاي فراوان و بازجويي به دادگاه برده و در دادگاه به او حبس ابد داده شد. پس از ابلاغ حكم او را به زندان اوين در تهران تبعيد كردند و پس از دورة كوتاهي از اوين به زندان قزلحصار منتقل شد. ورود او همزمان بود با دوراني كه داوود رحماني و باند لاجوردي به حاشيه رفته بودند، دوراني كه زندانيان آن را (درباز)  كه اشاره به دوران پس از سلطه مطلق باند لاجوردي است مي‌ناميدند.
فعاليتهاي ايرج در قزلحصار نه تنها كم نشده بلكه به فعاليت‌هايش در كادر تشكيلات زندان افزود. او در اعتصاب غذاهاي اعتراضي پي در پي كه از تابستان 65 و سراسر سال 66 اوين و گوهردشت را در نورديد فعالانه شركت داشت.
از بهار سال 65 با تغييراتي كه در ساختار ادارة زندانها در رژيم ايجاد شد مديريت زندان قزلحصار به شهرباني  واگذار گرديد از اينرو كليه زندانيان سياسي از زندان قزلحصار به اوين و گوهردشت منتقل گرديدند، در تقسيم بندي اوليه زندانيان بالاي 15 سال و زندانياني كه حكمشان پايان يافته و دوران ملي‌كشي را مي‌گذراندند به اوين منتقل شدند از جمله ايرج كه با حكم ابد به اوين منتقل شد.
سرانجام ايرج قهرمان در سن 27 سالگي و پس از گذراندند 7 سال و 4 ماه زندان توأم با شكنجه‌هاي فروان در مرداد ماه سال 67 قهرمانانه بر طناب دار بوسه زد و مرگ را در برابر ارادة مجاهد خلق به سخره گرفت.
درود، درو، درود
روحش شاد و يادش گرامي باد...!

 

با ما در كانال تلگرام #پيشتازان راه #آزادي همراه باشيد
Telegram.me/shahidanAzadi

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر